Werkwijze

We werken als ontwikkelaar op eigen risico, maar ook als samenwerkingspartner voor andere initiatiefnemers. Van de tekentafel tot de planning en van de haalbaarheidsstudie tot de kwaliteitscontrole: VanValentijn heeft de kennis in huis. En zo niet? Dan hebben we een groot netwerk van adviespartners.

We blijven van initiatief tot oplevering betrokken en zien ieder project als eenproces van continue optimalisatie. We werken dus net zolang (en hard) door tot alle stakeholders tevreden zijn: van de eindgebruiker tot de gemeente en van de financiers tot de buurtbewoners.

Expertises

Co-Creatie

Ontwikkelen voor bewoners? Dat doe je het beste door te ontwikkelen mét bewoners. Bij VanValentijn begeleiden we het gehele proces van co-creatie: van de gedachte om ‘samen iets op te zetten’ tot de sleuteloverdracht.

Het doel hiervan is een project dat volledig aansluit bij de wens van de eindgebruiker. Maar om tot dat resultaat te komen, zijn er meerdere manieren van co-creatie mogelijk. VanValentijn levert bijvoorbeeld oplossingen op het gebied van co-creatie voor:

  • Een CPO (Collectief particulier opdrachtgeverschap)
  • Gemeenten
  • Andere projectontwikkelaars
  • Investeerders

Hoe we dat doen? Door het gesprek met de bewoner van meet af aan gaande te houden.Dat begint bij oriënterend onderzoek: wat zijn de wensen precies? Wat is er (financieel)mogelijk? Wat is de meest geschikte locatie? Hoe staat de gemeente erin?

Als de wensen en mogelijkheden van de bewoners, gemeente en locatie in beeld zijn, is het tijd voor de tweede stap. Vergunningen aanvragen, de juiste aannemer vinden en alle andere (rand)zaken die komen kijken bij het ontwikkelen van woonruimte.

Communicatie is hierin essentieel. Tijdens het proces van co-creatie gaan we nooit blindelings ons eigen gang, maar praten we met en luisteren we naar de bewoner.Door middel van informatieavonden, enquêtes en continue voorlichting blijft de bewoner van begin tot einde betrokken.

Bij VanValentijn geloven we heilig in co-creatie. Want blijf je voortdurend in gesprek met de bewoner? Dan is iedereen tevreden met het eindresultaat: bewoner, ontwikkelaar, gemeente en alle andere betrokkenen.

Bovendien levert co-creatie een fantastisch bijeffect op: saamhorigheid. Doordat(toekomstige) buurtbewoners van meet af aan gezamenlijk betrokken zijn bij hun nieuwe leefomgeving, ontstaat er buurtgevoel. Nog vóórdat de eerste verhuisdoos op de stoep staat.

Concept

U wilt iets neerzetten. Niet alleen stenen, maar meer dan dat. Een vernieuwend woonconcept, een gebouw dat het beste in de omgeving naar boven haalt of juist een innovatief kantoorpand. Óf een combinatie daarvan.Maar waar te beginnen? Bij VanValentijn hebben we alle kennis in huis om u erbij te helpen. U vertelt ons het gewenste resultaat, wij ontwikkelen het perfecte concept.

Zo’n concept moet natuurlijk financieel haalbaar zijn, maar ook toekomstbestendig. En dan moet het ook nog eens aan alle vooraf gestelde wensen voldoen. Het moet dus niet alleen een mooi eindresultaat zijn, maar ook binnen de buurt passen en geschikt zijn voor de eindgebruiker.

Die veelheid aan belangen vereist creativiteit, innovatie én kennis van de markt. En juist dat hebben we bij VanValentijn in huis. Bij de ontwikkeling van concepten stellen we onszelf altijd een aantal vaste vragen:

  • Welk doel dient het eindresultaat?
  • Past het concept bij de opdrachtgever?
  • Hoe toekomstbestendig is het concept?
  • Is het concept financieel haalbaar?
  • In hoeverre past het concept binnen de omgeving?

Hiermee leggen we de fundamenten voor een concept dat resultaat oplevert. Nu, maar ook over 20 jaar. Want een vastgoed concept van deze tijd is gemaakt voor de toekomst.

Project- en Gebiedsontwikkeling

Bouwen is niet simpelweg het volproppen van een stad, wijk of straat. Integendeel: het is het zoeken naar harmonie tussen nieuwbouw en omgeving. Hoe haalt een project het beste van de omgeving naar boven? En hoe bereik je een eindresultaat waarmee alle stakeholders tevreden zijn? Dat zijn de vragen die we onszelf voor ieder project stellen.

Bij project- en gebiedsontwikkeling zijn er nogal wat betrokkenen. Van gemeenten tot (lokale) investeerders en van bewoners tot betrokken ondernemingen. En alles daartussenin.

Die veelheid aanbelangen maakt project- en gebiedsontwikkeling enorm interessant, maar ook een hele uitdaging. Bij VanValentijn brengen we de wensen van al die stakeholders daarom al in een zo vroeg mogelijk stadium bij elkaar. Alleen zo stellen we het beste en meest haalbare plan op en verliezen we politieke, financiële en ruimtelijke belangen nooit uit het oog.

Waarmee we concreet kunnen helpen? Met het hele proces projectontwikkeling. Vande haalbaarheidsstudie tot het opzetten van de financiering en van het ontwerp tot het aansturen van aannemers (en alles daartussenin): wij hebben de kennis in huis.

Eindgebruikers

Actieve senioren

Voor actieve senioren ontwikkelen we woningen voor nu, maar met het oog op later. Veel vitale senioren leven nog lang niet op een lager pitje, maar kijken wél al met een schuin oog naar hun oude dag.

Want die traplift óf badkamer op de begane grond is nu zeker nog niet nodig, maar later misschien wel. Dat vraagt dus om levensloopbestendige woningen waarin actieve senioren met een gerust hart kunnen blijven wonen. Oók als ze later iets minder actief zijn.

Sophisticated Singles

Nederland telt bijna 3 miljoen alleenstaande huishoudens. Maar een passende woning zoeken als single? Dat is zo makkelijk nog niet. Onder die alleenstaanden vallen ook sophisticated singles: alleenstaanden met een ruimer woonbudget, maar met specifieke eisen. Denk aan moderne, duurzame en comfortabele woningen middenin het stadsleven.

Gezinsleven

Een gezin grootbrengen vraagt om ruimte. In huis, maar ook daarbuiten. Bij VanValentijn ontwikkelen we daarom gezinswoningen waarin ouders en hun kinderen met alle plezier oud(er) kunnen worden. De woning zelf met bijbehorende gemakken is daarbij natuurlijk belangrijk, maar de buurt waarin die staat net zo. We denken dus ook graag mee over hoe we gebieden zó kunnen ontwikkelen dat ze de ideale thuisbasis vormen voor de start van een gelukkig gezinsleven.

Young Professionals

Pak ‘m beet 20 jaar geleden was huisje, boompje, beestje na de studententijd nog doodnormaal. Tegenwoordig is het eerder uitzondering dan regel. De young professional is drukker met carrière dan met kinderen en haalt – als het evenkan – 25 uur uit een dag.

Dat is een levensstijl die vraagt om passende woonoplossingen. Geen gezinswoningen dus, wél moderne en betaalbare woningen van waaruit de young professional zijn carrière kan vormgeven.

Studenten

Steeds meer jongeren blijven noodgedwongen in het ouderlijk huis wonen tijdens hun studie. De boosdoener: een tekort aan passende woningen. Bij VanValentijn helpen we die trend graag tegen te gaan.

De ontwikkeling van studentenwoningen vraagt een specifieke aanpak: denk bij voorbeeld aan de balans tussen zelfstandige en onzelfstandige woningen en de aanwezigheid van gemeenschappelijke ruimtes. Ook de buurt is belangrijk: want studenten moeten de omgeving waarin ze zich vestigen niet ontwrichten, maar juist de diversiteit ervan versterken.

Vrije volwassenen

Vrije volwassenen zijn stellen die midden in het leven staan. Hun kinderen zijn het huis uit, of ze leven gewoon (bewust) zonder kinderen. Dat vertaalt zich in specifieke woonwensen: geen gigantische woonruimten, maar wél woningen die van alle gemakken voorzien zijn.

De bouw voor vrije volwassenen is essentieel in het oplossen van het woningprobleem. Met de doorstroom van die vrije volwassenen komen er namelijk gezinswoningen vrij voor andere (iets minder vrije) volwassenen.